2011. március 29., kedd

Játékgyár - építsünk házat

A gyerekek a lehető legegyszerűbb dolgokkal is csodát képesek művelni, ugyanakkor néha mi is segíthetünk nekik, ha egy kis fantáziával új köntösben mutatunk be egy-egy egyszerű játékot.
Ezt a kirakós szőnyeget már egy ideje nem használtuk, csak kallódtak a darabjai a nagy játékos dobozban, most viszont újra felfedezzük a benne rejlő lehetőségeket - ez alkalommal nem két, hanem három dimenzióban.
Eredetileg ez a játék csak lapos dolgok összerakására alkalmas, de egy kis ügyességgel azért alkothatunk belőle térbeli dolgokat is. Mi egyszerű kockával kezdtük a dolgot, de azután már nem volt megállás. 
Ezeknél az építményeknél egyáltalán nem kell odafigyelnünk arra, hogy a színek valamilyen rendszert vagy szimmetriát alkossanak az épületen belül - sőt, az a jó, minél színesebb, mert a gyerekeknek vidámság kell és nem egyhangúság.
Ez a kis házikó könnyen összerakható: a falai és a tetőlapok is 4-4 kirakós elemből vannak, csak a térbeli összeillesztéseket kell kicsit óvatosan kezelni. Ne keseredjünk el, ha a gyerek az első néhány alkalommal szétszedi a művet - akkor is jól szórakozik vele. Ha pedig már jól eljátszik a házikóval, akár tovább is építhetjük a fantáziavilágot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése