2011. március 13., vasárnap

Riszes főzelék

Vica étrendjébe a keksz megszokása után újabb élelmiszer került be, ez pedig a rizs. Az ebédre kapott főzelékbe kevertem bele először csak néhány szem, később már egy kisebb kanálnyi, jól szétfőzött rizst. Egy kicsit ugyan megfogja a székletét, de alapvetően semmi gondja nincs vele, és ezzel is táplálóbb és változatosabb lett az étkezése.
Amikor már ilyen sokféle összetevő közül válogathatunk, ezeket variálva többféle menüt össze tudunk állítani a babának. Egyik nap legyen a főzelék alapja krumpli, másnap ez helyettesíthető rizzsel. Emellett a rizst gyümölccsel kombinálva adhatjuk uzsonnára is. Ezt Vicánál még nem próbáltam, de Ferike nagyon szerette a rizses almát. Ehhez a rizst kicsit cukros vízben főzzük meg annyira, hogy összepépesíthető legyen és keverjünk bele almapépet. Ez a megoldás sokkal táplálóbb, mint az egyszerű alma. 
Az egyre újabb ételek bevezetése mellett fokozatosan csökken a szoptatás, ezért mindenképpen figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre, ami lehet babatea, gyümölcslé - lehetőleg frissen facsart- vagy egyszerű forralt és lehűtött víz is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése