2011. március 2., szerda

Mennyi idő kell a "főzéshez"?

Főzzünk babaebédet otthon. Több okból is ezt tartom jobb megoldásnak a bolti bébiétellel szemben, de persze, aki nem ért velem egyet, az nyugodtan vegye a megszokott boltit.
Vica mai menüjének (3 étkezés) elkészítését fogom leírni, hogy megmutassam, mennyire egyszerű otthon készíteni a baba ételeit, amelyben így tudjuk is, hogy pontosan mi van.

Előkészületek: 

Bevásárláskor vegyük figyelembe, hogy milyen és mennyi zöldség és gyümölcs kell egy babának- Vica most sárgarépát, petrezselymet, krumplit és almát eszik, illetve főtt csirkehúst. Már korábban is mondtam, hogy egy csirkecombból kb 2 hétig elég hús van egy babának, szóval amikor húslevest főzünk, egy combot fagyasszunk le darabokban.

Elkészítés:

Tízórai: (kekszes alma) hámozzunk meg és reszeljünk le egy nagyobb vagy két kisebb almát és törjünk bele mozsárral vagy reszeljünk bele egy háztartási kekszet. Elkészítési idő: 3-4 perc, azonnal fogyasztható.

Ebéd: (húsos zöldségpüré) hámozzuk meg a zöldségeket (répa, petrezselyem, krumpli), daraboljuk fel és tegyük oda főni egy kis sós vízbe. A megfőtt zöldségeket villával törjük össze és tegyünk bele egy kocka fagyasztóból kivett csirkehúst. Elkészítési idő: 5 perc, főzési idő: 15 perc, 2-3 perc hűlés után fogyasztható.

Uzsonna (almás krumpli) hámozzunk meg és kockázzunk fel egy almát és egy burgonyát és cukros (csipetnyi sóval ízesített) vízben főzzük meg, majd villával pépesítsük. Elkészítési idő: 3-4 perc, főzési idő 10 perc, 4-5 perc hűlés után fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése