2011. január 27., csütörtök

Játék az egész világ

Itt ülök a gép előtt - épp hulla fáradtan, mert Ferike hajnali 4-kor keltett, most pedig nem hajlandó aludni, csak fetreng a kanapén - és azon gondolkozom, mi legyen a délutáni program.
A biztos pontok: (a séta megvolt délelőtt a bankba meg vissza)
  • torna
  • uzsonna
  • vacsorakészítés
  • játék
  • mese
Tornázni mostanában közösen szoktunk, hogy Ferikének minél több közös programja legyen Vicával. Amúgy egyre többet foglalkozik vele. Például ma reggel is odafeküdt mellé és megrángatta a kezét. Tegnapelőtt meg egy csörgőt adott a kezébe.
Az uzsonna még kétfelé megy. Ferike valószínűleg lekváros kenyeret fog enni - ez új kedvenc -, Vica pedig almás krumplit kap és szopik.
Vacsorára ma valami kevés macerával járót fogok csinálni - valószínűleg rizottót.
Játszani sokfélét szoktunk. A nagy kedvenc most az "anya a plédszörny", ami abból áll, hogy Ferike a fejemre teríti a karácsonyra kapott új Verdák plédjét, én pedig szellemként emelgetem és közben néha elkapom. Hatalmasakat szokott kacagni rajta. Fontos része még a napnak a szokásos állatsimogatás is, amikor a gyerekszoba falán lévő állatokat nevezzük (én) meg és megsimogatjuk őket. Ebben persze főleg az a vicces (Ferikének), hogy mindig elmondogatom, hogy melyik állat milyen hangot ad ki, amit neki is utánoznia kellene, de hát mindent nem lehet...
gyerekszoba     

A tegnapi nap nagy felfedezése, hogy nagyon jól el lehet játszani egy darab selyemszalaggal is, csak megfelelő körítés kell hozzá - Ferikének az is elég volt, hogy a csuklójára kötöttem és lehetett szaladni vele, meg csináltunk belőle ostort.
A hétvégén készített bábok még mindig nem igazán kötik le, de majd még javítok rajtuk.
Vica játékigénye emellett még teljesen más irányú. A játszószőnyeg már teljesen fel van tuningolva - gyakorlatilag minden felakasztható dolog ott van rajta - amit épp Ferike nem sajátít ki. A különböző színes és csörgős bigyók mellett pedig most a legjobban a forgolódás köti le a pici lányt, csak sajnos a popsi még visszahúzza. De kis segítséggel már ügyesen átfordul, hason pedig már némi helyváltoztatásra is képes.
A mai tervem, hogy mutatok neki valami egyszerű képeskönyvet, hogy a koncentrálási képességei is fejlődjenek, Ferikével pedig sógyurmázni fogok, ha el nem alszom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése