2011. február 21., hétfő

Ételek bevezetése - csirkehús

Vica elkezdett csirkehúst enni - vagyis a déli főzelékébe már keverünk egy kiskanálnyi apróra vágott főtt csirkehúst. Ehhez a hétvégi húslevesben megfőztünk egy jó nagy csirkecombot, ami direkt neki lett kiválasztva. Egy csirkecomb azonban nagyon sok hús, főleg amikor még éppen csak egy kanállal eszik meg az ember, tehát elég akár két hétre is. Két hétig viszont nyilván nem tartogathatjuk a főtt húst, viszont nem is főzhetünk meg egy kiskanál húst minden nap - ez mégse egy fél krumpli. Ezért a csirkecombot megfőzés után apróra vágtam és jégkockatartóba adagolva lefagyasztottam. Így minden ebédhez kivehetek egy, később akár több kockát is, a többi pedig szépen elvan a hűtőben. Ezzel az ételek elkészítési ideje is lerövidül, és nem pazarlunk.
Vica amúgy imádja a hússal dúsított főzeléket is - pont olyan mindenevő lesz, mint a bátyja. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése