2011. február 3., csütörtök

Játékpárna

Szinte hihetetlen, hogy milyen apróságokkal örömet lehet szerezni egy kisgyereknek. Ehhez az aranyos kis játékhoz nincs szükség sok dologra, mindössze egy kis maradék anyagra, egy darab tépőzárra és egy kis szivacsra. Az eredmény pedig egy olyan játék, ami egyben kispárna is.
párna
kutyus














A kutyus testéhez szabjunk ki két egyforma téglalapot - akár különböző anyagokból is - és varrjuk össze őket három oldalon, majd tömjük ki a párnát szivaccsal és varrjuk be a negyedik oldalt is. Ne tömjük meg túlságosan a párnát, különben nem fogjuk tudni kettéhajtani.
A kutyus fejét egy négyzet alakú anyagból alakítsuk ki. Varrjuk körbe az anyagot és húzzuk össze a varrást, így kialakítva egy erszényt, amelyet szintén tömjünk ki szivaccsal.
A fülekhez használjunk 2-2 formára vágott anyagdarabot, amiket varrjunk össze és fordítsunk ki - ki is tömhetjük, ha szeretnénk. Az orr ugyanúgy készül, mint a fej, csupán sokkal kisebb anyagból - ha nagyon kicsi, akkor nem is kell külön kitömni.
Az kutyus fejére varrjuk fel a füleket, majd a külön kiszabott szemeket és az orrot, aztán a fejet varrjuk fel a párna egyik oldalára. A kutyus farkához készítsünk egy kis "zsákot", varrjunk össze két hosszúkás anyagot és fordítsuk ki. A farkat tetszőlegesen kitömhetjük, vagy hagyhatjuk akár tömetlenül is.
Utolsó lépésként a párna aljára varrjunk fel egy 3-4 cm-es tépőzárat, amivel majd a párnából bármikor kutyust varázsolhatunk.
Természetesen nem csak kutya, hanem bármilyen más állatka is elkészíthető ugyanezekkel a lépésekkel, így néhány kisebb darab maradék anyagból kedves és egyedi ajándékot varrhatunk kb. egy órányi munkával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése