2011. február 25., péntek

Meserajz

Régen, még amikor néztem esti mesét a tévében, volt egy műsor, ahol Görbe Nóra mondott mesét a gyerekeinek és közben rajzolta a történéseket. Már akkor is nagyon jó ötletnek tartottam ezt a dolgot, hiszen közelebb hozza egymáshoz a szülőt és a gyerekeket, ezért most én is kipróbáltam a gyakorlatban.
Persze Ferike még segít rajzolni és olykor kiveszi a kezemből a ceruzát, de ez mit sem ront a közösen eltöltött idő értékén. A játékba Vica is be szokott kapcsolódni - általában azzal, hogy tátott szájjal figyeli a mesét, de néha ő is hozzáteszi a maga kis gügyögős történetszálát.
Ne kezdjünk bonyolult történettel. Válasszunk rövid mesét, néhány szereplővel, akiket kényelmesen le tudunk rajzolni - tökéletes a pálcikaemberke és bármilyen vonalrajz, a lényeg, hogy a gyerek jól szórakozzon. Ugyanazt a mesét többször is lerajzolhatjuk és dolgozhatunk akár a megszokott esti mesével is. 
Mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a fajta közös programot. Nem kell ehhez sem jól rajzolni, sem kívülről tudni a meséket, a lényeg, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat. A mese pedig, akárcsak az érintés és a közös játék, csodákra képes a legkezelhetetlenebb gyerekeknél is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése