2011. február 21., hétfő

Zoknikutya

Kreatív hétfő reggelre ébredtem, ezért mindenkit arra bíztatok, hogy ha van ideje, alkosson valamit.
Ezen a szegény zoknikutyán meglátszik, hogy ez Ferike kedvenc játéka - nem beszélve arról, hogy valójában még az enyém volt. A szemét és az orrát most varrtam vissza - sokadszor - és remélem, hogy már eljutottunk odáig, hogy fent is maradnak.
Egy ilyen kutyust bárki elkészíthet otthon, csak egy pár kidobásra ítélt zokni - vagy gyerekharisnya -, némi tömőanyag és 3 gomb kell hozzá. Az egyik zokniból lesz a kutyus teste - ezt tömjük ki és varrjuk be a végét. Ezután varrjunk rá a másik zokniból - akár másféle színűből is - farkat, lábakat és füleket, végül a szemeinek és az orrának varrjunk fel egy-egy gombot. Eleinte sokszor leharapta őket sajnos, de amikor csak felhímeztük a szemeket, az nem volt ugyanolyan.
Ferike születése óta ezzel a zoknikutyával alszik. Azért választottam ezt a játékot neki, mert az alakjának köszönhetően egy kisbaba karjával is könnyen átölelhető. Később felfedezte a gombszemeket és orrot, és ezeket morzsolgatva nyugtatta magát, sőt ezzel is aludt el - azóta is nagy gombmániás.
A zoknikutya végigkísért minket Ferike fejlődési szakaszain, mindig megnyugtató és segítő társ volt és továbbra is a kedvenc játék szerepét tölti be. Éppen ezért melegen ajánlom bárkinek, aki érez magában egy kis hajlandóságot egy fél óra munkára, hogy a gyerekének évekre örömöt okozzon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése